Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Burgonyás kenyér recept

Burgonyás kenyér recept

Elkészítési idő 100 perc

A Burgonyás kenyér hozzávalói:
50 dkg lisztesre fővő burgonya

4 dkg friss élesztő
1 kg liszt
1/2 teáskanál őrölt koriander( vagy köménymag)
3 dl tej
2 dl víz

Almás-hagymás zsírhoz:

2 fej vöröshagyma
2 db savanykás alma ( kb.30 dkg)
50 dkg sertészsír
1 csokor kakukkfű


A Burgonyás kenyér elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, kb. 20 perc.Leszűrjük. Még melegen burgonyanyomón áttörjük. A szétmorzsolt élesztőt 1 dl langyos vízben feloldjuk. A szitált ,szobahőmérsékletű lisztet keverőtálba tesszük, elkeverjük 2 teáskan. sóval,a korianderrel. A halom közepébe mélyedést csinálunk,beleöntjük az élesztőt,liszttel meghintjük, s letakarva ,meleg helyen 15 percig kelesztjük. A tejet a vízzel meglangyosítjuk, a burgonyával elkeverve a kovászhoz adjuk. Robotgép gyúróspiráljával megdagasztjuk,letakarjuk,és meleg helyen még 1-1 1/2 órát kelesztjük. Átgyúrjuk,lisztezett deszkán kerek cipót formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. További 10 percet pihentetjük. Megpermetezzük enyhén sós vízzel. Előmelegített sütőbe (225 fok) tesszük, a hőfokot visszavesszük 180 fokra.45 percig sütjük. Almás-hagymás zsír: A hagymát és az almát felkockázzuk. A hagymát 2 evőkanál felhevített zsírban aranybarnára pirítjuk. Beleforgatjuk az almát, hozzáadjuk a maradék zsírt, és közepes hőfokon megolvasztjuk. Kakukkfűlevelekkel ízesítjük. Tálkába tesszük, s kihűtjük. A kenyérszeleteket a hideg zsírral kenve kínáljuk


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A burgonyás kenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook