Mogyorós cipócska recept
30 perc
80/db
A Mogyorós cipócska hozzávalói:
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
csipet só
kb.1/2 üvegcse vanília aroma
15 dkg liszt
1 t.kan.sütőpor
1 tojássárgája
2 e.kan.tejszín
5 dkg mogyoró
A Mogyorós cipócska elkészítési módja:
A vajat megolvasztjuk, s a keverőtálba öntve hűtjük ki. Hozzáadjuk a cukrot,sót,vanília aromát,s krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, és összegyúrjuk. A tésztát 24 egyforma részre osztjuk,kézzel mindegyiket ovális cipócskára formázzuk. Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük őket. Tetejüket éles késsel hosszában bevágjuk, tejszínnel elkevert tojássárgájával vékonyan bekenjük, durvára aprított mogyoróval megszórjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sütő középső sínjére toljuk a tepsit,175 fokra csökkentjük a hőt. 10-15 percig sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben pihentetjük 2-3 percig, majd rácsra szedve kihűtjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 8. 20:43
A mogyorós cipócska elkészítési módja és hozzávalói.