Mandulás csirkemell pikáns mártással recept
A Mandulás csirkemell pikáns mártással hozzávalói:4, egyenként 15 dkg-os csirkemell szelet
10 dkg felaprított mandula
2 teáskanálnyi őrölt mandula
1 evőkanál liszt
1 tojás
2 evőkanál akácméz
2 evőkanál ecet
3 evőkanál olaj
só, bors
A Mandulás csirkemell pikáns mártással elkészítési módja:
A felaprított mandulát 1 evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk. Folyamatosan keverjük, hogy egyenletesen piruljon. Lehúzzuk a tűzről. Az őrölt mandulát teflonserpenyőben aranyszínűre pirítjuk. Előkészítünk 2 tálkát. Az egyikben összekeverjük a mandulát és a lisztet, a másikban az egész tojást kikeverjük egy evőkanál vízzel és ugyanannyi olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket megmártjuk a tojásban, majd meghempergetjük a mandulás lisztben. A maradék olajat a vajjal egy serpenyőben felforrósítjuk, a hússzeleteket belefektetjük, és 8-10 percig sütjük, majd jól lecsöpögtetjük. A serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, beletesszük a mézet és az ecetet, 2-3 percig forraljuk. Ráöntjük a csirkére, majd meghintjük a pirított mandulaszilánkokkal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. okt. 25. 09:00
A mandulás csirkemell pikáns mártással elkészítési módja és hozzávalói.