Sült halfilé sajtmártásban recept
A Sült halfilé sajtmártásban hozzávalói:4 halfilé
1 gombakonzerv
1 citrom
2 nagy vöröshagyma
őrölt bors, só
olaj
A mártáshoz:
1 kinyomós ömlesztett sajt
5 dkg vaj
4 dl tej
2 evőkanál liszt
ételízesítő
A Sült halfilé sajtmártásban elkészítési módja:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rárakjuk a leszűrt gombát, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. A halszeleteket megcsepegtetjük citrommal, megsózzuk. A tepsi aljára rakjuk a kész gombát, ráterítjük a halszeleteket. Mártás: felolvasztjuk a vajat, felöntjük a tejjel, amiben elkevertük a lisztet. Amint sűrűsödni kezd, belenyomjuk a sajtot, és állandó keverés mellett simára főzzük. Ha túl sűrű lenne, önthetünk hozzá tejet. Ételízesítővel ízesítjük. Az így elkészített mártással leöntjük a halat. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. okt. 23. 08:58
A sült halfilé sajtmártásban elkészítési módja és hozzávalói.