Gombás szárnyas recept
A Gombás szárnyas hozzávalói:1 kg csirke vagy pulykamell
1 kg sampion gomba
3 fej vöröshagyma
liszt
só, bors, pirospaprika, esetleg leveskocka is
A Gombás szárnyas elkészítési módja:
A húst kb. kétujjnyi szeletekre vágom, sózom, borsozom. A gombát vékony szeletekre vágom. A húsokat lisztbe hempergetem és forró olajban mindkét oldalán pirosasra sütöm. Kiszedem a húsokat, majd az olajat, amiben a liszt egy kicsit megpirult, átteszem egy másik edénybe és megpirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórom a gombát, kicsit megsózom és fedő alatt félig készre párolom. Vizet nem öntök rá, mert a gomba bőségesen enged. Beleteszem a hússzeleteket és pirospaprikával színezem. Jól összeforgatom a gombát és a húst. Hozzá lehet morzsolni egy leveskockát. Fedő alatt lassan főzöm a hús puhulásáig. Maradni kell levének. Megszórom kevés rétesliszttel, ezzel átforralom, hogy szaftja legyen.
Karfiolrizzsel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. okt. 21. 08:56
A gombás szárnyas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.