Mélysütött mandulás csirke recept
A Mélysütött mandulás csirke hozzávalói:Két csirkemell
Két tojás fehérje
Négy evőkanál kukoricaliszt
Tíz deka durvára darált mandula (dió is jó)
Két evőkanál cherry
Két evőkanál szójamártás
Só
Bors
Olaj a mélysütéshez
A Mélysütött mandulás csirke elkészítési módja:
Elokészítés: a mellet kicsontozzuk, falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, belerakjuk a szója és a cherry keverékébe. Húsz percig benne hagyjuk. A tojásfehérjét félig keményre verjük, belekeverjük a kukoricalisztet. A húsz perc elteltével a csirkehús darabokat alaposan megfor-gatjuk ebben a tojás-liszt tésztában, majd belemártogatjuk a durván darált mandulába. Főzés: az olajat fölforrósítjuk, a csirkét - mintha csak rántott húst sütnénk - kisütjük benne. Köretnek mindenképpen valami gyümölcsöt adjunk: ananászt, barackkompótot stb., mert a mandulás csirke - noha belül puha és omlós - lényegében mégiscsak elég száraz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 25. 13:20
A mélysütött mandulás csirke elkészítési módja és hozzávalói.