Burgonyagombóc recept
A Burgonyagombóc hozzávalói:Fél kg burgonya
10 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
Egy doboz kandírozott vagy aszalt gyümölcs
Mák
Olaj a sütéshez
A Burgonyagombóc elkészítési módja:
Előkészítés: a burgonyákat megfőzzük, szétnyomjuk, a liszttel és cukorral összekeverjük. A kandírozott vagy aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk, szintén belekeverjük. Nedves kézzel galambtojásnyi gombócokat formálunk. Kevéske mákot forró olajon megfuttatunk, a gombócokat beleforgatjuk. Főzés: a gombócokat forró olajban addig sütjük, míg színük aranybarna nem lesz. Szalvétán lecsöpögtetjük róluk a zsírt és tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 23. 06:21
A burgonyagombóc elkészítési módja és hozzávalói.