Almasütemény recept


4 közepes golden alma
1 pohár babpüré
Az Almasütemény elkészítési módja:
Melegítsük fel a sütőt. Vágjuk le az alma felső részét, fúrjunk az almába lyukat, töltsük bele a babpürét, majd helyezzük vissza a kalapot. Rakjuk tűzálló edényre, öntözzük meg kevés vízzel, majd süssük ki. Forrón tálaljuk.
Babpüré helyett használhatunk gesztenyemasszát is. A csemege könnyen elkészíthető. Körtét is tölthetünk a fenti módon.
Más változat: az almát vagy körtét fahéjas mézzel töltjük meg. Jó hatással
van nátha és köhögés esetén.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 22. 05:54
Az almasütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.