Mandulás tofu recept
A Mandulás tofu hozzávalói:Két evőkanál zselatinpor
Két evőkanál víz
Fél kávéskanálnyi pisztácia-esszencia
Két dl tej
Egy doboz ananászkonzerv
A Mandulás tofu elkészítési módja:
A zselatint két evőkanálnyi vízben összekeverjük, öt percig állni hagyjuk. Közben a tejet az esszenciával fölforraljuk. Ha kissé kihült, hozzáöntjük a zselatint és alaposan összekeverjük. Hagyjuk egészen kihulni, majd szögletes formába téve hűtőszekrénybe tesszük. Halványzöld, rugalmas zselét kapunk. Az ananászkonzervet fölbontjuk, a gyümölcsöt kockára vágjuk, a levébe esetleg tehetünk egy kevés keserűmandula esszenciát, hogy erősebb ízt kapjunk. A zselét közvetlenül tálalás elött vegyük elő, vágjuk kockára, tegyük egy-egy desszertes tálba. Rá az ananászkockákat és a levet. Vigyáznunk kell arra, hogy sokáig nem marad el: a zselé olvadni kezd, s a desszert zöldesfehér kulimásszá változik..
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 18. 07:13
A mandulás tofu elkészítési módja és hozzávalói.