Szezámmagos csirkefalatok édes-savanyú mártással recept
A Szezámmagos csirkefalatok édes-savanyú mártással hozzávalói:1 csirkemellfilé kockákra vágva
só
fűszerek ízlés szerint
(nálam most keleti fűszerkeverék)
fél pohár tejföl vagy joghurt
összetört kukoricapehely (cornflakes)
szezámmag
A mártáshoz:
1 ek. kukoricaliszt
3 ek. fehérborecet
4 ek. kristálycukor
4 ek. ketchup
kevés víz
A Szezámmagos csirkefalatok édes-savanyú mártással elkészítési módja:
A csirkekockákat megsózom, a fűszerekkel és a tejföllel összeforgatom, éjszakára a hűtőbe teszem. A sütőt 190 fokra előmelegítem, összekeverem a kukoricapelyhet és a szezámmagot egy tálban és meghempergetem benne a husikat. A bundás kockákat egy rétegben lerakom egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 20-25 percig sütöm, míg ropogós lesz és aranybarna. A mártáshoz kikeverem a hozzávalókat, vízzel a megfelelő sűrűségre higítom, kis edényben felmelegítem, amíg kicsit besűrűsödik. Az alkotórészek arányaival lehet játszani, nekem ezek az arányok bejöttek, de kóstolgatni kell és úgy belőni.
A bepanírozott hús egy rétegben lerakva fagyasztható, 2 hónapig eláll.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. szept. 27. 09:32
A szezámmagos csirkefalatok édes-savanyú mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.