Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Korhely-halászlé recept

Korhely-halászlé recept

A Korhely-halászlé hozzávalói:
1-2 kg ponty
1 db vöröshagyma
fél dl olaj

tárkony ecet
bors evökanál mustár
1-2 dl tejfől v. tejszin
1 evőkanál liszt


A Korhely-halászlé elkészítési módja:
A halat kifilézzük, a a gerincét kevés sós lében elő főzzük átpaszirozzuk. A vöröhagymát aprókockára vágjuk és az olajon mepároljuk,majd felengedjük az átpaszirozott lével, sózzuk, borsozzuk, tárkony ecetet annyit teszünk hogy kellemes savanykás legyen. Beletesszük a halat, felengedjük annyi vizzel, hogy éppen ellepje, kb. 20 percig kis lángon fözzük. Majd a tejszinbe keverjük a lisztet és behabarjuk forron tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A korhely-halászlé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook