Korhely-halászlé recept
A Korhely-halászlé hozzávalói:1-2 kg ponty
1 db vöröshagyma
fél dl olaj
só
tárkony ecet
bors evökanál mustár
1-2 dl tejfől v. tejszin
1 evőkanál liszt
A Korhely-halászlé elkészítési módja:
A halat kifilézzük, a a gerincét kevés sós lében elő főzzük átpaszirozzuk. A vöröhagymát aprókockára vágjuk és az olajon mepároljuk,majd felengedjük az átpaszirozott lével, sózzuk, borsozzuk, tárkony ecetet annyit teszünk hogy kellemes savanykás legyen. Beletesszük a halat, felengedjük annyi vizzel, hogy éppen ellepje, kb. 20 percig kis lángon fözzük. Majd a tejszinbe keverjük a lisztet és behabarjuk forron tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2010. dec. 23. 22:18
A korhely-halászlé elkészítési módja és hozzávalói.