Finom sajtos rakott krumpli recept
A Finom sajtos rakott krumpli hozzávalói:1 kg krumpli
30 dkg sajt
10 dkg vaj
só
A Finom sajtos rakott krumpli elkészítési módja:
A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk, és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk. A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk, majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk. A sajtra megint krumpli, pici só, vajdarabkák, aztán újra sajt következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedjük be alufóliával, és forró sütőben kb. 50 percig süssük. Végül az alufóliát levéve kb. 10 percig pirítsuk. Valamilyen savanyúsággal vagy zöldség-salátával tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. febr. 27. 19:50
A finom sajtos rakott krumpli elkészítési módja és hozzávalói.