Padlizsánkrém kimélő recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Padlizsánkrém kimélő hozzávalói:
- 1db közepes padlizsán
- 1doboz (kicsi) natúr joghurt
- 1 nagy marék apróra vágott snidling
- 1 gerezd fokhagyma pépesítve (ez elhagyható ha valakinek bántja a gyomrát, e nélkül is nagyon finom)
- 1 kiskanál mustár (édes, pikáns, di'joni...)
- borsikafű, tengeri só, egy pici cukor(az mindig jobban kihozza az ízeket)
A Padlizsánkrém kimélő elkészítési módja:
- A padlizsánt megszúrkodom egy kis késsel, a sütőbe teszem és megsütöm. Amikor megsült, vizes konyharuhába tekerem, és pár percig úgy hagyom. Így könnyebben le tudom húzni a héját. A padlizsán húst én vágódeszkán felaprítom, jó pépesre, aztán egy üvegtálba teszem és hozzáadom a fentieket, majd jól kikeverem.
-Hűtőben csavaros üvegben szoktam tárolni, jó pár napig eláll.
- Én tepszibe sült zöldségfasírtra, grillezett sajtra , köles lepényre szoktam tenni
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Icus, 2013. szept. 22. 07:13
A padlizsánkrém kimélő elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.