Zabpehelyplacsnik recept



25 dkg zabpehely
2 tojás
1doboz Cottage cheese (light)
20 dkg sajt (zsírszegény vegyes reszelt-Lidl)
1 ek teljeskiörlésű liszt
4-5 ek natúr joghurt
1,5 tk só
1 zacskó sütőpor, vagy 2 tk. szódabikarbóna
Aprított snidling (vagy lila hagyma), 1-2tk. kömény, 1/2tk.borsikafű, ízlés szerinti mennyiségű aprított csili
A Zabpehelyplacsnik elkészítési módja:
A zabpelyhet kicsit összemorzsolom, hogy lisztesebb legyen, aztán beleteszek minden száraz hozzávalót és villával jól elkeverem. Majd a reszelt sajtot is belekeverem. Utána jön a cottage cheese, ezt a villával jól szét morzsolom a zabpehellyel, hogy mindenhova egyenletesen jusson. Aztán jön a tojás és a joghurt. Kisebb evőkanállal, formázom és sütőpapírra teszem.
-Ha nagyobb diónyi darabokat csinálsz akkor puhább állagú lesz, ha csak lazán kiveszel egy kanállal a masszából és csak úgy rárakod a sütőpapírra, akkor ropogósabb. Játszhatsz a sütési idővel is.
-Ha zárt dobozban tartod puha marad, én szabadon tartom, így megkeményszik és ropogtatni lehet
Az alapötletet Zuzz Sajtos zabpehelytallér-update 1 receptje. Nagyon sokat sütöttem, de epeműtétem után zsírszegényen étkezem, ezért módosítottam..
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Icus, 2013. szept. 14. 12:00
A zabpehelyplacsnik elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.