Ropogós sajtos tallér teljeskiőrlésűből recept
90 perc
A Ropogós sajtos tallér teljeskiőrlésűből hozzávalói:
1 kg teljeskiőrlésű búzaliszt
1 evőkanál só
1 kávés kanál sütőpor
30-40dkg reszelt sajt
25dkg margarin
1 nagy doboz tejföl
3-4 tojás
ízlés szerint kömény mag
A Ropogós sajtos tallér teljeskiőrlésűből elkészítési módja:
Úgyan úgy készül, mint az eredeti változat sima lisztből. A hozzávalókat összegyúrjuk. Majd kis golyócskákat formálva belőle, tallérsütőbe össze nyomjuk és mind a két oldalukat 10-15 másodperc alatt készre sütjük.
A teljeskiőrlésű liszt-hez, több "adalék kell" sajt, tojás, sütőport is elbír félzacskóval is.
A sütésnél nagyon figyelni kell!!! Itt nem lehet "ott felejteni" a tallért a sütőben, mert bizony nem csak "sötététebb" (mert nem piros, hanem barnás lesz), hanem bizony megkeseredik, ha túlsütjük...
Megéri kipróbálni, ezt a verziót is! Én most már csak így sütöm:) Bizony nagyon finom teljeskiőrlésű lisztből és még egy kis korpát is szoktam hozzákeverni.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Icus, 2010. ápr. 21. 14:03
A ropogós sajtos tallér teljeskiőrlésűből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.