Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Köles lepény (glutén mentes) recept

Köles lepény (glutén mentes) recept

Elkészítési idő 30 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Köles lepény (glutén mentes) hozzávalói:
-10 dkg köles
~20dkg sárgarépa finomra reszelve
-15-25dkg sovány reszelt sajt
-1 tojás
-apróra vágott lila hagyma
-borsikafű
-bazsalikom, vagy pizzafűszerkeverék, vagy kömény mag... kinek éppen mire van gusztusa.


A Köles lepény (glutén mentes) elkészítési módja:
A kölest főzzük puhára másfélszeres vegetás vízben. (pörgős lesz a köles) Keverjük össze a finomra reszelt sárgarépával, tojással, apróra vágott lila hagymával, fűszerekkel és a sajt felével. Jó állagú fasírt szerű masszát kapunk, ebből lepénykéket formázunk és sütőpapírral bélelt tepszibe tesszük. 200fokos sütőben 10 percig sütjük, majd megfordítjuk megszórjuk a reszeltsajt másik felével és pirosra sütjük.

-Ha, ropogósabbat akarsz, akkor vékonyabb lepénykéket, ha harapósabb puhát, akkor vastagabb lepénykéket formázol.

-Jó köretnek, de én főételnek szoktam enni.

-készíthetsz hozzá joghurtból mártást fokhagymával bazsalikommal. Attól függően, mivel fűszerezted magát a lepényt..


Kategória: Reform ételek receptjei


A köles lepény (glutén mentes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook