Köles lepény (glutén mentes) recept
30 perc
Zsírszegény
A Köles lepény (glutén mentes) hozzávalói:
-10 dkg köles
~20dkg sárgarépa finomra reszelve
-15-25dkg sovány reszelt sajt
-1 tojás
-apróra vágott lila hagyma
-borsikafű
-bazsalikom, vagy pizzafűszerkeverék, vagy kömény mag... kinek éppen mire van gusztusa.
A Köles lepény (glutén mentes) elkészítési módja:
A kölest főzzük puhára másfélszeres vegetás vízben. (pörgős lesz a köles) Keverjük össze a finomra reszelt sárgarépával, tojással, apróra vágott lila hagymával, fűszerekkel és a sajt felével. Jó állagú fasírt szerű masszát kapunk, ebből lepénykéket formázunk és sütőpapírral bélelt tepszibe tesszük. 200fokos sütőben 10 percig sütjük, majd megfordítjuk megszórjuk a reszeltsajt másik felével és pirosra sütjük.
-Ha, ropogósabbat akarsz, akkor vékonyabb lepénykéket, ha harapósabb puhát, akkor vastagabb lepénykéket formázol.
-Jó köretnek, de én főételnek szoktam enni.
-készíthetsz hozzá joghurtból mártást fokhagymával bazsalikommal. Attól függően, mivel fűszerezted magát a lepényt..
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Icus, 2013. aug. 25. 19:08
A köles lepény (glutén mentes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.