Szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel recept
A Szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel hozzávalói:A csirkéhez:
2 teáskanál ötfűszerkeverék
2 csillagánizs
3 evőkanál szójaszósz
1 rúd fahéj
1 teáskanál szárított chili
1 evőkanál barnacukor
4 egész csirkecomb
Valamint:
1 evőkanál fehérborecet
16 szem szilva
A körethez:
5 dkg kókuszreszelék
20 dkg jázminrizs
A Szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel elkészítési módja:
Keverjük össze a fűszereket és a cukrot egy nagy tálban, alaposan forgassuk meg benne a csirkecombokat. Fedjük le és lehetőség szerint 1 éjszakán át lefedve hagyjuk pácolódni. Másnap 200 fokra előmelegített sütőben, egy tepsiben kb. 35 percig süssük a combokat a páclével együtt. A kimagozott és félbevágott szilvákat forgassuk össze a fehérborecettel és halmozzuk a már majdnem megsült combokra. A sütőt 170 fokra visszavéve süssük további 20 percet, ezalatt a gyümölcs és a hús is megpuhul, szép színe lesz. Amíg elkészül a hús a jázminrizst főzünk meg kétszeres mennyiségű vízben, ízlés szerint sózva. A kókuszreszeléket pirítsuk meg száraz serpenyőben. Ezzel szórjuk meg az elkészült illatos rizst és tálaljuk a sült csirkéhez.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. febr. 24. 19:43
A szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel elkészítési módja és hozzávalói.