Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel recept

Szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel recept

A Szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel hozzávalói:
A csirkéhez:
2 teáskanál ötfűszerkeverék
2 csillagánizs
3 evőkanál szójaszósz
1 rúd fahéj
1 teáskanál szárított chili
1 evőkanál barnacukor
4 egész csirkecomb
Valamint:
1 evőkanál fehérborecet
16 szem szilva
A körethez:
5 dkg kókuszreszelék
20 dkg jázminrizs


A Szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel elkészítési módja:
Keverjük össze a fűszereket és a cukrot egy nagy tálban, alaposan forgassuk meg benne a csirkecombokat. Fedjük le és lehetőség szerint 1 éjszakán át lefedve hagyjuk pácolódni. Másnap 200 fokra előmelegített sütőben, egy tepsiben kb. 35 percig süssük a combokat a páclével együtt. A kimagozott és félbevágott szilvákat forgassuk össze a fehérborecettel és halmozzuk a már majdnem megsült combokra. A sütőt 170 fokra visszavéve süssük további 20 percet, ezalatt a gyümölcs és a hús is megpuhul, szép színe lesz. Amíg elkészül a hús a jázminrizst főzünk meg kétszeres mennyiségű vízben, ízlés szerint sózva. A kókuszreszeléket pirítsuk meg száraz serpenyőben. Ezzel szórjuk meg az elkészült illatos rizst és tálaljuk a sült csirkéhez.


Kategória: Húsételek receptjei


A szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook