Sonkasalátával töltött paradicsom recept
A Sonkasalátával töltött paradicsom hozzávalói:8 paradicsom
1 kisebb alma
10 dkg kígyóuborka
15 dkg gépsonka
5 dkg majonéz
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál kapribogyó
1/2 csokor finomra vágott petrezselyem
A Sonkasalátával töltött paradicsom elkészítési módja:
A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk, a kalapjukat levágjuk, húsukat teáskanállal kivájjuk, az üreget kissé megsózzuk és a nyílással lefelé konyhai törlőre tesszük a paradicsomot, hogy a leve kicsepegjen. Közben az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, a megmosott uborkával és a sonkával együtt vékony csíkokra vágjuk. A majonézt a mustárral és az ecettel elkeverjük, sóval, borssal, szükség esetén csipet cukorral ízesítjük. Összekeverjük a saláta-hozzávalókat a kaprival, majd alaposan az öntettel és a paradicsomüregekbe töltjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, visszatesszük a kalapokat a paradicsomokra és tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. febr. 25. 19:45
A sonkasalátával töltött paradicsom elkészítési módja és hozzávalói.