Karácsonyi pulykamell saláta recept
A Karácsonyi pulykamell saláta hozzávalói:40 dkg pulykamell
2 db tyúkhúsleveskocka
2 db sárgarépa
2 db fehér répa
1 db kígyóuborka
1 db fejes saláta
3 db kemény paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
8-10 szem olajbogyó
15 dkg goda sajt
Öntet:
3 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál mustár
2 evőkanál tejföl
4 evőkanál majonéz
1 késhegynyi őrölt fehér bors
tetejére:
5 dkg reszelt trappista sajt
A Karácsonyi pulykamell saláta elkészítési módja:
A pulykamellet a húsleveskockákkal, sárga- és fehér répával 2 liter vízben megfőzzük (ezt a zöldséges lét később felhasználhatjuk). A húst kihűtjük, s a fejes salátával együtt csíkokra vágjuk. Az uborkát, a paradicsomot, a kétféle kaliforniai paprikát és a goda sajtot kis kockákra vágva adjuk hozzá és gyengén megsózva lazán összeállítjuk. Az öntethez való anyagokat (olajat, mustárt, tejfölt, majonézt, borsot) kikeverjük, összeforgatjuk a salátával, reszelt sajttal megszórva, olajbogyóval díszítve adjuk az ünnepi asztalra akár halhoz, akár előételként.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. dec. 9. 19:54
A karácsonyi pulykamell saláta elkészítési módja és hozzávalói.