Részeges disznó recept
A Részeges disznó hozzávalói:6-8 szelet sertéstarja
15 dkg füstölt szalonna
2 db erőleves kocka
4 dl száraz fehérbor
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
4 evőkanál tejföl
20 dkg reszelt sajt
A Részeges disznó elkészítési módja:
A szalonnát csíkokra vágva ropogósra sütjük, leszűrjük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfolva átsütjük a szalonna zsírjában, rámorzsoljuk a leveskockákat. Kétszer-háromszor megforgatva sütjük pár percig, időnként és részletenként hozzáöntögetjük a bort vigyázva, hogy csak párolódjon a hús, ne égjen oda. Ha a hús megpuhult, szedőlapáttal tűzálló tálba szedjük, a visszamaradt boros pecsenyelébe elkeverjük a tejfölt az őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, reszelt sajttal, - rásimítjuk a hússzeletekre, előmelegített forró sütőbe toljuk, de csak annyi ideig sütjük, amíg a sajt el nem olvad. Mikor kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnacsíkokkal. Bármilyen húsokhoz illő körettel, savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. dec. 7. 19:39
A részeges disznó elkészítési módja és hozzávalói.