Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Részeges disznó recept

Részeges disznó recept

A Részeges disznó hozzávalói:
6-8 szelet sertéstarja
15 dkg füstölt szalonna
2 db erőleves kocka
4 dl száraz fehérbor
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
4 evőkanál tejföl
20 dkg reszelt sajt


A Részeges disznó elkészítési módja:
A szalonnát csíkokra vágva ropogósra sütjük, leszűrjük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfolva átsütjük a szalonna zsírjában, rámorzsoljuk a leveskockákat. Kétszer-háromszor megforgatva sütjük pár percig, időnként és részletenként hozzáöntögetjük a bort vigyázva, hogy csak párolódjon a hús, ne égjen oda. Ha a hús megpuhult, szedőlapáttal tűzálló tálba szedjük, a visszamaradt boros pecsenyelébe elkeverjük a tejfölt az őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, reszelt sajttal, - rásimítjuk a hússzeletekre, előmelegített forró sütőbe toljuk, de csak annyi ideig sütjük, amíg a sajt el nem olvad. Mikor kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnacsíkokkal. Bármilyen húsokhoz illő körettel, savanyúsággal tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A részeges disznó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook