Hagymakrémes rakott burgonya recept
A Hagymakrémes rakott burgonya hozzávalói:1 kg burgonya
25 dkg húsos füstölt szalonna vagy sonka
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db Knorr erőleves kocka
1 evőkanál liszt
3 dl tejföl
3 db tojás
1 dl fehérbor
A Hagymakrémes rakott burgonya elkészítési módja:
A közepesen vastag szeletekre vágott burgonyát erőleveskockával ízesített vízben megfőzzük.A kis kockára vágott szalonnát kisütjük,majd félretesszük.A zsírjában megpirítjuk a finomra vágott hagymát,fokhagymát és a leveskockás főzőlével időnként meglocsolva krémesre pároljuk.A lisztet elkeverjük a borral és a tejföllel.,besűrítjük a hagymás levet. Majd visszatesszük bele a szalonnakockákat.Jól összeforraljuk.Kicsit hűlni hagyjuk.Hozzákeverjük a szeletelt tojásokat és a burgonyát.Majd az egészet kivajazott jénai tálba tesszük.Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Bor nélkül szoktam csinálni,úgyis nagyon finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: krautmanno, 2008. jún. 10. 19:21
A hagymakrémes rakott burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.