Sajtos daragombóc recept
A Sajtos daragombóc hozzávalói:5 dkg teavaj
1 db tojás
5 púpos evőkanál búzadara
8 dkg reszelt trappista sajt
fűszerkeverék: delikát vagy virgin
A Sajtos daragombóc elkészítési módja:
A tojást, a vajat és a búzadarát 1 csapott kávéskanál fűszerkeverékkel, a reszelt sajt felével kikeverjük, fél órát pihentetjük, majd vizes kézzel dió nagyságú gombócokká formáljuk. (Kb. 10 db). 1 liter vizet egy púpos kávéskanál fűszerkeverékkel felforralunk és belefőzzük a gombócokat. Szűrőlapáttal kiszedjük, s azon forrón a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Önálló ételként és köretként is megállja a helyét, mert van az úgy, hogy megunjuk a burgonya- és rizsköretet.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. nov. 30. 19:59
A sajtos daragombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.