Lecsó pörköltszafttal recept
A Lecsó pörköltszafttal hozzávalói:1 kg lecsópaprika
0,5 kg vöröshagyma
0,5 kg paradicsom
25 dkg füstölt szalonna
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
2 db pörköltszaft kocka
A Lecsó pörköltszafttal elkészítési módja:
A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe dobjuk, lehéjazzuk, karikára vágjuk, - a paprikát és hagymát szintén felkarikázzuk. A szalonnát csíkokra vágva zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a hagymát, beletesszük a paprikát és paradicsomot, megszórjuk őrölt borssal, összeforgatva 5 percig sütjük, beleadjuk a pirospaprikát és felengedjük 2 dl vízzel. Vigyázzunk, hogy a paprika ne főjön szét, kicsit roppanós maradjon. Rámorzsoljuk a pörköltszaft kockát, azzal is még 3-4 percet főzzük. Tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával vagy egyszerűen csak friss kenyérrel, - mindenképpen finom. Aki szereti a csípős ételeket, tehet bele erős paprikát.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. okt. 17. 12:13
A lecsó pörköltszafttal elkészítési módja és hozzávalói.