Sült oldalas száz ízzel recept
A Sült oldalas száz ízzel hozzávalói:1 kg sertés oldalas
6 gerezd fokhagyma préselve
1 evőkanál mustár
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál piros arany
2 evőkanál méz
2 evőkanál szójamártás
1 evőkanál ketchup
2 kávéskanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1 kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt koriander
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 mokkáskanál curry-por
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt cayenne-i bors
1 késhegynyi őrölt rozmaring
Sütéshez:
3 evőkanál zsír
1,5 dl víz
A Sült oldalas száz ízzel elkészítési módja:
Az összes anyagot csomómentesre kikeverjük, vastagon bevonjuk vele a húst, majd alufóliába csomagolva hűtőben 2 napig pácoljuk. Az elkészítés napján tepsibe tesszük, - vigyázva, óvatosan, egy fedőt magunk elé tartva forró zsírral lelocsoljuk, 1,5 dl vizet öntünk alá és 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt szép piros ropogósra megsütjük. Burgonya- vagy rizskörettel, savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. okt. 13. 19:13
A sült oldalas száz ízzel elkészítési módja és hozzávalói.