Halas imbisz recept
A Halas imbisz hozzávalói:1 nagy szelet tengeri halfilé
1 erőleves kocka
4 púpos evőkanál zselatin
6 evőkanál majonézes franciasaláta
1 db karikára vágott főtt tojás
1 késhegynyi őrölt bors
A Halas imbisz elkészítési módja:
7 dl vizet felforralunk az erőleves kockával, késhegynyi őrölt borssal és beletesszük a nagyobb kockákra vágott halszeletet. 5 percig főzzük, szűrőlapáttal tányérra szedjük, kihűtjük. A hideg léből 2 decit csészébe öntünk, megáztatjuk benne a zselatint, majd a többi léhez adva körülbelül 40 perc főzési idő mellett fél literre elfőzzük, tüllön átszűrjük. Egy tálkát hideg vízzel kiöblítünk, beleöntjük a zselatinos lé egyharmadát, hideg helyen megdermesztjük, ízlésesen elhelyezzük rajta a halat és a tojáskarikákat, - a zselatinos lé másik harmadával is az előzőek szerint járunk el (ráöntés, dermesztés), végül beterítjük a franciasalátával és megdermesztjük tetején a maradék aszpikos lét. Salátalevéllel díszített tetszetős tálra borítva előételként vagy vacsoraételként tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. okt. 11. 19:48
A halas imbisz elkészítési módja és hozzávalói.