Zöldséges halpüréleves recept
A Zöldséges halpüréleves hozzávalói:0,5 kg tengeri halfilé
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kis fej hagyma
1 púpos evőkanál liszt
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál tejföl
2 tojássárga
2 szál babérlevél
2 db erőleveskocka
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
Levesgyöngy, zsemle- vagy kenyérkocka
A Zöldséges halpüréleves elkészítési módja:
A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, 2 liter vízzel, a húsleveskockákkal, apróra vágott hagymával, babérlevéllel, őrölt borssal feltesszük főni. Mikor a zöldség megfőtt, a levest leszűrjük, eltávolítjuk belőle a babérlevelet és megfőzzük benne a halszeleteket. A kristálycukrot a felforrósított olajban karamellizáljuk, beleadjuk a lisztet, felengedjük a halas levessel és turmixgéppel vagy botmixerrel leturmixoljuk. A főtt zöldségeket hozzáadva felforraljuk, petrezselyemmel, tojássárgával elkevert tejfölre tálaljuk. Levesgyöngyöt, zsemle- vagy kenyérkockát kínálunk mellé.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. dec. 21. 21:33
A zöldséges halpüréleves elkészítési módja és hozzávalói.