Mazsolás, diós tejbegríz felfújt recept
A Mazsolás, diós tejbegríz felfújt hozzávalói:4 dl tej
2 + 10 dkg kristálycukor
7 evőkanál búzadara
12,5 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg mazsola
csipet só
3 db tojás
+ 3 dkg margarin a tál kikenéséhez
A Mazsolás, diós tejbegríz felfújt elkészítési módja:
A tejet 2 dkg (1 evőkanál) cukorral, csipet sóval felforraljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát és kihűtjük. A mazsolát megfőzzük, szintén kihűtjük. A tojássárgákat 10 dkg cukorral, 12,5 dkg margarinnal habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, a darált diót, mazsolát, végül lazán a tojások keményre vert habját. Kikent tűzálló tálba kanalazzuk, elsimítjuk és addig sütjük, míg teteje világos barna nem lesz. (Kb. 40 perc)
Igen finom csemege egy kiadós leves (pl. frankfurti, gulyás- vagy bableves után.
Még finomabb instant kakaóval megszórva.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. dec. 15. 15:01
A mazsolás, diós tejbegríz felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.