Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mazsolás, diós tejbegríz felfújt recept

Mazsolás, diós tejbegríz felfújt recept

A Mazsolás, diós tejbegríz felfújt hozzávalói:
4 dl tej
2 + 10 dkg kristálycukor
7 evőkanál búzadara
12,5 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg mazsola
csipet só
3 db tojás
+ 3 dkg margarin a tál kikenéséhez


A Mazsolás, diós tejbegríz felfújt elkészítési módja:
A tejet 2 dkg (1 evőkanál) cukorral, csipet sóval felforraljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát és kihűtjük. A mazsolát megfőzzük, szintén kihűtjük. A tojássárgákat 10 dkg cukorral, 12,5 dkg margarinnal habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, a darált diót, mazsolát, végül lazán a tojások keményre vert habját. Kikent tűzálló tálba kanalazzuk, elsimítjuk és addig sütjük, míg teteje világos barna nem lesz. (Kb. 40 perc)

Igen finom csemege egy kiadós leves (pl. frankfurti, gulyás- vagy bableves után.
Még finomabb instant kakaóval megszórva.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mazsolás, diós tejbegríz felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook