Ínyenc halszelet Karácsonyra recept
Az Ínyenc halszelet Karácsonyra hozzávalói:1 cs. tengeri halfilé
30 dkg haltej
1 fej hagyma
3 db tojás
fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi kakukkfű
5 evőkanál tejföl
5 dkg reszelt sajt
6-8 dkg teavaj
1 db zsemle
finomliszt
olaj
Az Ínyenc halszelet Karácsonyra elkészítési módja:
A halat feldaraboljuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, amit jól rádörzsölünk. Egy-két órát állni hagyjuk, majd lisztbe forgatva forró olajban mindkét oldalát egy-két percig elősütjük, szűrőlapáttal kivajazott tepsibe szedjük. Tejben megáztatjuk és kinyomkodjuk a zsemlét. A haltejet hártyáitól megtisztítjuk, kisebb darabokra vagdaljuk. A hagymát felkockázzuk, a sült hal olajában megdinszteljük. Levesszük a tűzről, összedolgozzuk a zsemlével, haltejjel, tojásokkal, borssal, kakukkfűvel, egy mokkáskanál fűszerkeverékkel és beterítjük vele a halszeleteket. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajttal, egyenletesen rásimítjuk a haltejes masszára és a maradék teavajat a tetejére csipkedjük. 170 fokos sütőbeállításnál 35-40 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. dec. 11. 10:01
Az Ínyenc halszelet karácsonyra elkészítési módja és hozzávalói.