Zöldséges tengeri halfilé recept
A Zöldséges tengeri halfilé hozzávalói:50 dkg filézett tengeri hal
2 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
1 db kisebb cukkini
1/2 csésze mirelit zöldborsó
2 db vöröshagyma
2 db pörköltszaft-kocka
1 kávéskanál pirospaprika
1 késhegynyi őrölt bors
1/2 cs. vagdalt petrezselyemzöld
20 dkg fodros kocka
3 evőkanál tejföl
zsiradék
só
A Zöldséges tengeri halfilé elkészítési módja:
A halat kockára, a hagymát karikára, a zöldsésgeket szeletekre vágjuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, tálba szűrjük, kevés zsiradékot teszünk rá, hogy össze ne ragadjon. A hagymát zsiradékon csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket, zöldborsót, megszórjuk őrölt borssal, pár percig tovább dinszteljük, elkeverjük pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Mikor felforr, beletesszük az ízesítő kockákat, a halat, a petrezselyemzöldet, s lefedve közepes hőfokon - ízlés szerint sózva - puhára főzzük, majd a kifőtt tésztára öntjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Készíthetjük egyéb filézett hallal is.
Nagyon finom, laktató egytálétel.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. szept. 4. 15:28
A zöldséges tengeri halfilé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.