Füstölt halas cukkini-tál recept
A Füstölt halas cukkini-tál hozzávalói:l cs. (12,5 dkg) filézett füstölt hal
2 db kis gyenge cukkini
2 db főtt tojás
3 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál fűszerkeverék
20 dkg margarin
1 késhegynyi őrölt bors
20 dkg csuszatészta
5 dkg reszelt sajt
3 dl tej
3 evőkanál rétesliszt
A Füstölt halas cukkini-tál elkészítési módja:
A cukkinit 1 cm széles karikákra vágjuk, gyengén megszórjuk fűszerkeverékkel (virginnel v. delikáttal) és 1-2 órát állni hagyjuk. Wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk a margarint, megsütjük a cukkini szeleteket, tálra szedjük, - félre tesszük. A halat - bőrétől megfosztva - a tojásokkal együtt húsdarálón ledaráljuk, összedolgozzuk a tejföllel. A csuszatésztát tördelés nélkül megfőzzük, átforgatjuk a sült margarinnal, tűzálló tálba tesszük. A tejet felfőzzük a rétesliszttel, s elkeverjük benne a reszelt sajtot, őrölt borsot. A főtt tésztára rákenjük a halas masszát, egyenletesen ráfektetjük a sült cukkini szeleteket, befedjük a sajtos besamellel és 170 fokos sütőben 25 perc alatt készresütjük.
Készíthetjük csillag- v. zsenge főzőtökkel is.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. aug. 18. 19:29
A füstölt halas cukkini-tál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.