Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Sushi-variációk recept

Sushi-variációk recept

A Sushi-variációk hozzávalói:
15 dkg sushi rizs
kevés só
cukor
rizsecet vagy 10%-os ételecet
szójaszósz
A maki sushihoz:
2 lap nori-nori (szárított tengeri alga)
6 dkg füstölt lacazfilé
10 centi kígyóuborka
A temaki (tölcsér) sushihoz:
1 lap nori-nori
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 evőkanál szeletelt, pácolt ecetes gyömbér
A gunkan sushihoz:
1 lap nori-nori
8 dkg füstölt lazac
2 evőkanál zsírszegény tejföl
1 mokkáskanál wasabi (japán torma)
2 szál friss kapor


A Sushi-variációk elkészítési módja:
A sushi rizst egymás után 9x hidegvízben átmossuk, majd a rizshez képest másfélszeres mennyiségű, sóval, cukorral, rizs- vagy ételecettel ízesített vízben lassú tűzön, sűrűn megkeverve, kb. 10-12 perc alatt megfőzzük, majd kihűtjük. A maki sushihoz 1-1 norilapot bevizezünk, bambuszlapra fektetjük, 2-2 marék rizst teszünk rájuk, vizes kézzel a norilapok 3/4 részén elsimítjuk, a közepükre tesszük a vékony csíkokra vágott füstölt lazacot, a meghámozott, kimagozott, szintén vékony csíkokra vágott uborkát, és a bambuszlap segítségével szorosan felcsavarjuk. Ha mindkét maki sushi elkészült, lefóliázva hűtőbe tesszük. A temaki sushihoz a norilapot ollóval 4 részre vágjuk, egyet bevizezünk, a bambuszlapra tesszük, fél marék rizst teszünk rá, eligazítjuk, piros és zöld paprikacsíkokat, gyömbércsíkokat nyomkodunk bele, hogy az egyik végén kiálljanak, és a nori egyik sarkától indulva tölcsér formájúra szorosan felcsavarjuk. Ha mind a 4 elkészült, lefóliázva hűtőbe tesszük. A gunkan sushihoz a norilapot bevizezzük, bambuszlapra tesszük, 2 marék rizst teszünk a felénk eső részére, vizes kézzel rúd alakúra formáljuk, majd a bambuszlappal szorosan felcsavarjuk, és lefóliázva hűtőbe tesszük. A halsalátához a füstölt lazacot éles késsel kicsi kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a wasabit és az aprított kaprot, összekeverjük. Tálaláskor a maki sushikat vízbe mártott éles késsel kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a temaki tölcsérsushik készen vannak, a gunkan sushi-t szintén vízbe mártott éles késsel 8 egyforma darabra vágjuk, felállítjuk, és 1-1 kiskanál halsalátát halmozunk rájuk. Végül a három különböző sushit vegyesen tányérokra tesszük, külön tálkában szójaszószt, esetleg pácolt gyömbért, wasabit kínálhatunk mellé. Hidegen kínáljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A sushi-variációk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook