Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barnasörös kávétorta recept

Barnasörös kávétorta recept

A Barnasörös kávétorta hozzávalói:
A tésztához:
6 tojás
6 kanál cukor
0,5 dl olaj
8 kanál liszt
1 csomag sütőpor
1 kanál instant kávé
A krémhez:
5 dl barnasör
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
2 tojás
2 kanál barnacukor
Az összeállításhoz:
1 dl főtt kávé
1 kanál instant kávé


A Barnasörös kávétorta elkészítési módja:
A barnasört addig főzzük, amíg kb. 1 dl nem marad belőle, és vastag, kulimásszerű lesz. A krémhez a tojásokat gőz felett habosra főzzük a cukorral, folytonos kevergetés mellett, majd kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a kihűlt tojáshabbal, majd a sörredukcióval. Hidegre tesszük. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal, a sütőporral és a kávéval, majd hozzáadjuk a keményre felvert fehérjéket. Sütőpapírral bélelt 22X38 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük, kihűtjük, 2 lapra vágjuk. A lapokat meglocsoljuk a kávéval, megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a maradék krémmel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barnasörös kávétorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook