Barnasörös kávétorta recept
A Barnasörös kávétorta hozzávalói:A tésztához:
6 tojás
6 kanál cukor
0,5 dl olaj
8 kanál liszt
1 csomag sütőpor
1 kanál instant kávé
A krémhez:
5 dl barnasör
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
2 tojás
2 kanál barnacukor
Az összeállításhoz:
1 dl főtt kávé
1 kanál instant kávé
A Barnasörös kávétorta elkészítési módja:
A barnasört addig főzzük, amíg kb. 1 dl nem marad belőle, és vastag, kulimásszerű lesz. A krémhez a tojásokat gőz felett habosra főzzük a cukorral, folytonos kevergetés mellett, majd kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a kihűlt tojáshabbal, majd a sörredukcióval. Hidegre tesszük. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal, a sütőporral és a kávéval, majd hozzáadjuk a keményre felvert fehérjéket. Sütőpapírral bélelt 22X38 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük, kihűtjük, 2 lapra vágjuk. A lapokat meglocsoljuk a kávéval, megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a maradék krémmel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. aug. 5. 17:10
A barnasörös kávétorta elkészítési módja és hozzávalói.