Csokoládémousse torta recept
A Csokoládémousse torta hozzávalói:A tésztához:
7,5 dkg Rama margarin
7,5 dkg cukor
2 tojás
12,5 dkg liszt
2,5 dkg kakaópor (nem instant!)
1 csomag sütőpor
A krémhez:
15 dkg étcsokoládé felolvasztva
3 dl natúr joghurt
15 dkg túró
4 evőkanál cukor
1 evőkanál narancslé
1 evőkanál brandy vagy néhány csepp rumaroma
9 evőkanál hideg víz
4 teáskanál zselatinpor
2 tojásfehérje
A Csokoládémousse torta elkészítési módja:
1. A tésztához előmelegítem a sütőt 180 fokra. A margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverem, majd hozzáadom a többi alapanyagot is. Egy 26 cm-es sütőforma alját kibélelem sütőpapírral, és a tésztát ráöntöm. 20-25 percig (tűpróbáig) sütöm. 2. Ha a tészta kihűlt, kiemelem a tortalapot, lehúzom a sütőpapírt, és a keretet körbebélelem fóliával úgy, hogy majd le tudjam körben húzni a végén. Visszahelyezem a tortalapot. 3. A krémhez elkeverem a vízzel a zselatinport, felteszem főni, folyamatos kevergetés mellett 2 percig forralom, majd félreteszem, hogy kihűljön. 4. A tojásfehérjén és a zselatinon kívül a krém többi hozzávalóját 30 másodpercig turmixolom, amíg teljesen homogén lesz. Ezután hozzákeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét és végül a zselatint. 5. A krémet a tortalapra öntöm, és legalább 12 órára lefedve hűtőbe helyezem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jún. 30. 23:11
A csokoládémousse torta elkészítési módja és hozzávalói.