Málnahabos csokitorta recept
A Málnahabos csokitorta hozzávalói:A tésztához:
30 dkg cukor
30 dkg margarin
30 dkg liszt
5 tojás
1 cs sütőpor
10 dkg keserű csokoládé
A málnás töltelékhez:
50 dkg málna
8 dkg cukor
4 dl tejszín
5 levél zselatin
1 cs vaníliás cukor
A Málnahabos csokitorta elkészítési módja:
1. A cukrot, a margarint a tojást, a lisztet és a sütőport egy nagy keverőtálban összekeverjük. A csokoládét felolvasztjuk, és azt is hozzákeverjük. 2. A masszát kizsírozott tortaformába töltjük, majd 170 fokon 15 percig sütjük. Ha kihűlt, a tésztát kettévágjuk. 3. A málnát egy villa segítségével szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a cukrot. A zselatinlapokat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a málnás püréhez. 4. A tejszínt keményre felverjük, és ezt is hozzáadjuk a málnapüréhez. A krémmel megkenjük az alsó tortalapot, a tetejét elegyengetjük, majd ráhelyezzük a másik tortalapot.
Hogy igazán hűsítő deszertet kapjunk, legalább egy órára tegyük hűtőbe. Ízlés szerint tejszínnel és málnával díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: the edgeof glory, 2012. jún. 30. 19:04
A málnahabos csokitorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.