Mogyorós tekercs kávé krémmel recept
50 perc
A Mogyorós tekercs kávé krémmel hozzávalói:
20 dkg darált mogyoró
2 evőkanál étkezési keményítő
6 db tojásfehérje
15 dkg nádcukor darálva
A krémhez:
4 dl tejszín
1 csomag zselatin fix por
3 evőkanál porcukor
1.5 dl lefőzőtt krém
A Mogyorós tekercs kávé krémmel elkészítési módja:
A tojásfehérjét keményre felverjük a nádcukorral együtt, amikor már kemény lesz, akkor beletesszük a darált mogyorót és az étkezési keményítőt. (így gluténmentes is a recept) Kb. egy 32-40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült a tésztánk hagyjuk kihülni egy kicsit, és húzzuk róla le a sütőpapírt, és hideg vízes konyharuhát teszünk rá és megfordítjuk majd feltekerjük úgy, hogy a konyharuha ne tekeredjen bele. A habtejszínt felverjük keményre, hozzáadjuk a porcukrot majd a zselatin fix port és a végén az 1,5 dl kávét. A feltekert tésztát megkenjük a krémmel és bevonjuk olvasztott csokoládéval.
Ha valaki nem szereti a kávé krémet, akkor mascaponét elkever 1 dl tejszínnel, amelyet habosra keverünk és hozzáadunk 10 dkg olvasztott csokoládét. Ezzel a krémmel is meg lehet tölteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: the edgeof glory, 2012. jún. 29. 11:04
A mogyorós tekercs kávé krémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.