Diós szeletkék recept
A Diós szeletkék hozzávalói:7 tojásfehérje,
440 g kristálycukor,
280 g darált dió,
30 g liszt,
30 g étkezési keményítő,
egy citrom leve és reszelt héja,
5-6 evőkanál sárgabaracklekvár.
A Diós szeletkék elkészítési módja:
A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, és továbbkeverjük az egészet, míg kemény habot kapunk. A darál diót, a lisztet, az étkezési keményítőt, a citrom héját és levét lazán belekeverjük. Jól kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 190 fokon addig sütjük, amíg egy kis színe lesz. Kihűlés után vizes késsel tetszés szerint szeletekre vágjuk. Két-két szeletet sárgabaracklekvárral össze regasztva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. dec. 29. 20:41
A diós szeletkék elkészítési módja és hozzávalói.