Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós szeletkék recept

Diós szeletkék recept

A Diós szeletkék hozzávalói:
7 tojásfehérje,
440 g kristálycukor,
280 g darált dió,
30 g liszt,
30 g étkezési keményítő,
egy citrom leve és reszelt héja,
5-6 evőkanál sárgabaracklekvár.


A Diós szeletkék elkészítési módja:
A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, és továbbkeverjük az egészet, míg kemény habot kapunk. A darál diót, a lisztet, az étkezési keményítőt, a citrom héját és levét lazán belekeverjük. Jól kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 190 fokon addig sütjük, amíg egy kis színe lesz. Kihűlés után vizes késsel tetszés szerint szeletekre vágjuk. Két-két szeletet sárgabaracklekvárral össze regasztva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós szeletkék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook