Aszalt szilvás vörösboros malaccomb recept
Az Aszalt szilvás vörösboros malaccomb hozzávalói:1 egész bőrös csontos malaccomb (kb. 2-2,5 kg)
60 dkg aszalt szilva,
5 dkg füstölt szalonna,
3 dl vörösbor,
1 dl sör,
1 fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál keményítő,
fekete bors,
só.
Az Aszalt szilvás vörösboros malaccomb elkészítési módja:
A megtisztított combot (csak a bőr nélküli részén) bedörzsöljük sóval és 1 órát állni hagyjuk. A szilvát addig vörösborban áztatjuk. A combot a bőrös felével lefelé egy mély tepsibe vagy hőálló tálba tesszük, borssal fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk és 1-2 dl vizet aláöntünk, a felkarikázott hagymát és az egész fokhagymát mellé tesszük és lefedve 1 órán át sütjük előmelegített sütőben. (kb.180-200 fok) Megfordítjuk a combot, bevagdossuk a bőrös részét (bekockázzuk), a csont végét fóliázzuk be, hogy ne égjen meg és tegyük vissza sülni. Sütés közben sörbe mártogatott szalonnával kenegessük, az elpárolgott levet ha szükséges, pótoljuk. Ha kész, kivesszük a combot, a pecsenyelét zsírtalanítjuk és a vörösborral és a szilvával összeforraljuk. A 3 evőkanál hideg vízzel elkevert keményítőt hozzákeverjük. Ez fogja adni a szaftot.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. dec. 26. 20:37
Az aszalt szilvás vörösboros malaccomb elkészítési módja és hozzávalói.