Vörösboros csülökpörkölt recept
A Vörösboros csülökpörkölt hozzávalói:1 db csontos főtt füstölt csülök
1 szelet füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes zöldpaprika
1 db piros lecsópaprika
1 db sárga (fehér) lecsópaprika
chilipaprika
ecetes uborka
2 db paradicsom
krumpli
petrezselyem
babérlevél
köménymag
só
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
majoranna
olívaolaj
vörösbor
tejföl
A Vörösboros csülökpörkölt elkészítési módja:
A csülköt babérleveles vazben megfőzöm. A krumplit megpucolom, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágom, sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőben olívaolajon a petrezselyemmel átforgatom. A hagymákat apróra vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot darabolom, a petrezselymet aprítom, a szalonnát felvágom, a csülköt nagyobb kockákra vágom. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megsütöm a szalonnát, hozzáadom előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megdinsztelem, beleteszem a csülökkockákat, együtt dinsztelem, majd belerakom a paprikákat, végül a paradicsomot és a babérlevelet, fűszerezem. A végefelé öntök bele vörösbort, s keverek bele tejfölt.. Tálaláskor teszek a tányérra a pörköltből és a krumpliból, chilit és ecetes uborkát rakok még mellé.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. szept. 9. 07:07
A vörösboros csülökpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.