Sütőtökös-gombás fasírt recept
A Sütőtökös-gombás fasírt hozzávalói:25 dkg gomba
25 dkg sütőtök
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
petrezselyem
zsemle
petrezselyem
zsemlemorzsa
olaj
A Sütőtökös-gombás fasírt elkészítési módja:
A sütőtököt durvára reszeljük le, a hagymát aprítsuk fel. Kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd az apróra vágott gombát tegyük bele, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a reszelt tököt. Lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett főzzük össze, petrezselyemmel szórjuk meg főzés közben. Kevés vízzel vagy húslével fel lehet önteni, hogy ne ragadjon le. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Addig a zsemlét beáztatjuk, ha kellőképpen átszívta magát, akkor kinyomkodjuk, és összegyúrjuk a raguval. Az egész kicsit laza állagú, ezért vizes kézzel golyókat formálunk belőle, és zsemlemorzsába forgatjuk, én most szezámos zsemlemorzsát használtam. Forró olajban közepes lángon megsütjük.
Lehet bele tenni 1 tojást is az összegyúrasnál, de figyelni kell, mert ettől is lazább lesz az állaga.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. szept. 8. 07:02
A sütőtökös-gombás fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.