Epres pite recept

Az Epres pite hozzávalói:
A tésztához:
15 dkg liszt + a formához
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
csipet só
1 kisebb citrom reszelt héja
2 tojás
10 dkg natúr joghurt
10 dkg sütőmargarin, olvasztva + a forma kikenéséhez
Az epres részhez:
20-25 dkg eper
5 dkg kristálycukor
fagylalt a tálaláshoz


Az Epres pite elkészítési módja:
A tésztához a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a sót és a reszelt citromhéjat egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és az olvasztott margarint, és sima tésztává keverjük. Az epreket megmossuk, a zöldjét leszedjük, majd felkockázzuk. A kristálycukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk, majd 0,3 dl vízzel felöntjük, sziruppá főzzük. Az epret kissé megfuttatjuk rajta, csak annyira, hogy ne legyen túl lágy. A szirupot leszűrjük, és az epret elosztjuk a margarinnal kikent, kilisztezett formában elkent tészta tetején. Ha szükséges, kissé belenyomkodjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan szeleteljük, fagylalttal kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook