Kávékocka recept


A tésztához:
sütőpor: fél zacskó
rétesliszt: 3 evőkanál
darált dió: 20 dkg
kristálycukor: 12 dkg
tojásfehérje: 6 db
A töltelékhez:
Rama sütőmargarin: 12 dkg
feketekávé: 1,5 dl
csokoládédara: 12 dkg
vaníliás cukor: 1 csomag
kristálycukor: 20 dkg
tojássárgája: 6 db
A Kávékocka elkészítési módja:
A felvert tojásfehérjékhez apránként hozzáadjuk a cukrot, a diót, a lisztet és sütőport. Könnyedén összekeverjük, a masszát egy kikent sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük 170 °C fokon. Kihűtjük.A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokoládéport és a feketekávét. Folyamatos kevergetés mellett kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor lehűlt, a kihabosított margarinnal összekeverjük, aztán a krémet rákenjük a tésztára.A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, és a szeleteket egy-egy szem kávéval díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b9662b68b3, 2008. nov. 25. 20:33
A kávékocka elkészítési módja és hozzávalói.