Csokoládé mousse torta recept
45 perc
A Csokoládé mousse torta hozzávalói:
A tésztához:
75 g margarin/vaj
75 g cukor
2 tojás
125 g liszt
25 g kakaópor (nem instant!)
1 sütőpor
A krémhez:
150 g étcsokoládé felolvasztva
300 ml natúr joghurt
150 g túró
4 ek cukor
1 ek narancslé
1 ek Brandy, vagy néhány csepp rumaroma
9 ek hideg víz
4 tk zselatinpor
2 tojásfehérje
A Csokoládé mousse torta elkészítési módja:
1. A tésztához előmelegítem a sütőt 180 fokra. A margarint a cukorral és a tojásokkal felverem, majd hozzáadom a többi alapanyagot is. Egy 26 cm-es sütőforma alját kibélelem sütőpapírral és a tésztát ráöntöm. 20-25 percig (tűpróbáig) sütöm. 2. Ha a tészta kihűlt kiemelem a tortalapot, lehúzom a sütőpapírt és a keretet körbebélelem folpack-kal, úgy hogy majd le tudjam körbe húzni ezt a végén. Visszahelyezem a tortalapot. 3. A krémhez elkeverem a vízzel a zselatinport, felteszem főni, folyamatos kevergetés mellett 2 percig forralom, majd félreteszem, hogy kihűljön. 4. A tojásfehérjén és a zselatinon kívül a krém többi hozzávalóját 30 másodpercig turmixolom, amíg teljesen homogén nem lesz. Ezután hozzákeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét és végül a zselatint. 5. a krémet a tortalapra öntöm, és legalább 12 órára lefedve hűtőbe helyezem.
Nagyon finom, ideális szülinapi torta!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: miccer, 2010. aug. 16. 15:22
A csokoládé mousse torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.