Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Citromos-csokis szelet recept

Citromos-csokis szelet recept

A Citromos-csokis szelet hozzávalói:
Tésztához:

6 tojás
8evőkanál cukor
6evőkanál búzalisz
fél csomag sütőpor

Krémhez:
1/2 liter dobozos! tejszín
2 egész citrom leve
ízlés szerint cukor

Csokihoz:
5dkg margarin/vaj
Ízlés szerint cukor
Ízlés szerint kakaópor


A Citromos-csokis szelet elkészítési módja:
Kettéválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját. A sárgáját 6 evőkanál cukorral keménnyé keverjük, a fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Egy külön tálba összekavarjuk a 6 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport. A tojás sárgáját és a felvert habot óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne törjük össze, majd apránként, óvatosan hozzáadjuk a liszt-sütőpor keveréket, hogy egyrészt ne legyen csomós, másrészt annyira ne törjük össze a habot. Az így kapott masszát téglalap alakú, vajazott-lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen elosztjuk és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Készre sütjük. A tejszínhabor keményre verjük, majd hozzáadjuk az előzőleg külön tálkában kikavart cukros citromlevet. Mivel a citromlé összehúzza a tejszínhabot, ezért egy nagyon kemény állagú krémet kapunk, de ez csak valódi citrom levével működik! (Kipróbáltam...) Ha kisült a piskóta, ezt a krémet egyenletesen eloszlatjuk a tetején. Lábasban felolvasszuk a vajat vagy margarint, majd hozzákeverjük a cukrot. Érdemes legalább két evőkanál cukorral kezdeni. Ha a cukor felolvadt, hozzáadjuk a kakaót, majd felváltva adagoljuk a cukrot és a kakóport, amíg a kívánt színt és ízt el nem érjük. Időnként kevés vizet kell hozzáadni, különben összeáll és leég. Érdemes kissé folyósabbra csinálni, mert ezzel fogjuk díszíteni a sütemény tetejét. Ha kész a csoki, még forró állapotában csíkokat húzúnk a sütemény tetejére vagy a fakanál vagy egy villa segítségével. Fontos, hogy még forró legyen a csoki, mert ha kihül, megkeményedik. Citromkarikával díszíthetjük


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A citromos-csokis szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook