Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Őszibarackos pulykamell recept

Őszibarackos pulykamell recept

Elkészítési idő 35 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Az Őszibarackos pulykamell hozzávalói:
40 dkg pulykamell filé
750 g-os konzerv őszibarack
1 fej vöröshagyma
1 dl paradicsomlé
1 citrom leve
só, bors
kevés olaj a sütéshez


Az Őszibarackos pulykamell elkészítési módja:
Felkockázom a pulykamellet, picit sózom és 1-2 ek olajon szép barnásra sütöm. Eközben felkockázom apróra a hagymát és szeletekre vágom a barackot. A megsült husit egy tányérra teszem, ha kell, pótolom az olajat és üvegesre pirítom a hagymát, erre jön rá a barack, ameddig ezek rotyognak gyorsan összekeverem a paradicsomlét, a citrom levét, 3 dl a konzervlével és sózom, borsozom a lötyit, majd ezzel nyakon öntöm a hagymás barackot. 2 percig forralom, majd visszapakolom a húskockákat. kb 20 percig főzöm együtt az egészet fedő alatt, ha nagyon elfő a leve vízzel picit pótolom. Rizzsel tálalom.

Ez az étel valahol a francia és kínai konyha találkozása. Ha 1-2 kockát kiveszünk a végén a húsból, és 2-3 kocka barackkal és egy marék rizzsel összeturmixoljuk akár a 7 hónapos babánk is velünk ehet. Nálunk nagyon bejött :)


Kategória: Húsételek receptjei


Az Őszibarackos pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook