Őszibarackos pulykamell recept
35 perc
Zsírszegény
Az Őszibarackos pulykamell hozzávalói:
40 dkg pulykamell filé
750 g-os konzerv őszibarack
1 fej vöröshagyma
1 dl paradicsomlé
1 citrom leve
só, bors
kevés olaj a sütéshez
Az Őszibarackos pulykamell elkészítési módja:
Felkockázom a pulykamellet, picit sózom és 1-2 ek olajon szép barnásra sütöm. Eközben felkockázom apróra a hagymát és szeletekre vágom a barackot. A megsült husit egy tányérra teszem, ha kell, pótolom az olajat és üvegesre pirítom a hagymát, erre jön rá a barack, ameddig ezek rotyognak gyorsan összekeverem a paradicsomlét, a citrom levét, 3 dl a konzervlével és sózom, borsozom a lötyit, majd ezzel nyakon öntöm a hagymás barackot. 2 percig forralom, majd visszapakolom a húskockákat. kb 20 percig főzöm együtt az egészet fedő alatt, ha nagyon elfő a leve vízzel picit pótolom. Rizzsel tálalom.
Ez az étel valahol a francia és kínai konyha találkozása. Ha 1-2 kockát kiveszünk a végén a húsból, és 2-3 kocka barackkal és egy marék rizzsel összeturmixoljuk akár a 7 hónapos babánk is velünk ehet. Nálunk nagyon bejött :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: miccer, 2009. ápr. 5. 19:53
Az Őszibarackos pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.