Koktélrák spárgával recept
A Koktélrák spárgával hozzávalói:30 dkg koktélrák
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál ketchup
2 evőkanál szójamártás
1 evőkanál osztrigamártás
3 gerezd préselt fokhagyma
1 evőkanál capribogyó
2 evőkanál apróra vagdalt olívabogyó
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor párolt v. üveges spárga
A Koktélrák spárgával elkészítési módja:
Wokban v. magasabb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, átforgatjuk benne a rákot, megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a ketchupot, szója- és osztrigamártást, capri- és olajbogyót, összekeverjük az étkezési keményítővel, hozzáadjuk a fokhagymát, majd felengedjük 3 dl vízzel. Amennyiben szükséges utánsózzuk, - ügyelve, hogy a szója- és osztrigamártás sót tartalmaz. Mikor felforrt ráöntjük egy tálra rendezett párolt spárgára. Párolt rizzsel v. főtt spagettivel tálaljuk.
Spárga helyett készíthetjük hosszú csíkokra vágott párolt cukkínivel is.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. júl. 31. 08:39
A koktélrák spárgával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.