Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szűzérmék currys gombamártásban recept

Szűzérmék currys gombamártásban recept

A Szűzérmék currys gombamártásban hozzávalói:
2 db sertés szűzpecsenye
10 dkg vaj
0,5 kg bármilyen ehető gomba
3 dl tejszín
1/2 cs. vagdalt petrezselyemzöld
3 evőkanál étolaj
1 késhegynyi őrölt bors
1 mokkáskanál currypor
1 evőkanál citromlé
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)



A Szűzérmék currys gombamártásban elkészítési módja:
A szűzpecsenyét 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk fűszerkeverékkel és fóliával letakarva 2-3 órára hűtőbe tesszük. A gombát húsdarálón ledaráljuk, megöntözzük a citromlével. A vajat wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk, átsütjük benne a hússzeleteket, kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk, - majd szedőlapáttal tálra szedjük és melegen tartjuk. A maradék vajat kipótoljuk olajjal, beleadjuk a gombát, rászórjuk a curryt és őrölt borsot, kevés sót, pár percig kevergetjük, 1,5 dl vízzel felengedve tovább kevergetjük. Amikor megfőtt, felöntjük tejszínnel, összeforraljuk a hússzeletekkel és rászórjuk a petrezselymet. Párolt rizst, kagylótésztát vagy spagettit adhatunk mellé köretként.


Kategória: Húsételek receptjei


A szűzérmék currys gombamártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook