Tepertős pogácsa egyszerűen recept
A Tepertős pogácsa egyszerűen hozzávalói:50 dkg margarin
60 dkg finomliszt átszitálva
30 dkg tepertő darálva
2 kávéskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 dl langyos tej
5 dkg élesztő
Kenéshez:
1 db tojás
1 evőkanál tej
A Tepertős pogácsa egyszerűen elkészítési módja:
A 2 dl langyos tejet elkeverjük a mokkáskanál cukorral, felfuttatjuk benne az élesztőt és összegyúrjuk a margarinnal és a liszttel. A tésztából cipót formálunk, konyharuhával letakarva 40 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a tepertőt és a sót, újból átgyúrjuk, 1,5 cm vastagságra nyújtjuk, tetejét éles késsel berácsozzuk, tejjel elkevert tojással megkenjük, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, szilikonos sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tepsiben további 40 percig kelesztjük. 170-180 fokon 45 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. okt. 8. 08:42
A tepertős pogácsa egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.