Rántott csiga recept
A Rántott csiga hozzávalói:3 db tojás
20 dkg finomliszt
3 dl tej
1 dl ásványvíz
csipet só
1 evőkanál kristálycukor
lekvár
25 dkg háztartási keksz
étolaj
porcukor
A Rántott csiga elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk és 2 tojássárgával, sóval, kristálycukorral, tejjel, ásványvízzel, 3 evőkanál étolajjal leturmixoljuk, tálba öntjük, majd lazán belekeverjük a 2 tojás kemény habbá vert fehérjét. A háztartási kekszet nyújtódeszkán a nyújtófával összetörjük, finomra sodorjuk. Egy palacsintasütőt olajjal kikenünk, felforrósítunk és a masszából palacsintákat sütünk, megtöltjük különféle lekvárral, feltekercseljük, 2 cm-es darabokra vágva egy kenő ecset segítségével megkenjük a megmaradt tojással, meghempergetjük a kekszdarában és bő forró olajban kisütjük, - vigyázva, hogy a kis csigák szépen egyben maradjanak, ne menjenek szét. Azon forrón porcukorral megszórjuk, - melegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. szept. 18. 18:05
A rántott csiga elkészítési módja és hozzávalói.