Mazsolás korong recept
A Mazsolás korong hozzávalói:4 db tojás sárgája
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
30 dkg átszitált finomliszt
1 csipetnyi só
5 dkg mazsola
2 cl rum
kristálycukor
A Mazsolás korong elkészítési módja:
A tojássárgákat a porcukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, 3 evőkanál vízzel (keverőgéppel) 20 percig keverjük, hozzáadjuk a lisztet és közepes fokozaton addig keverjük, míg a tészta szép sima nem lesz. Ha esetleg morzsolódik, összeállítjuk egy egész tojással. Deszkára téve kinyújtjuk és közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk belőle. Kizsírozott vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, s amikor papír vékonyságú hártya képződik a tetején, közepére rumban áztatott mazsolahalmot rakunk, megszórjuk kristálycukorral és forró sütőbe tolva aranysárgára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. szept. 10. 16:35
A mazsolás korong elkészítési módja és hozzávalói.