Burgonyával rakott kelbimbó recept
A Burgonyával rakott kelbimbó hozzávalói:60 dkg kelbimbó
1 kg burgonya
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát
10 dkg vaj
5 evőkanál tejföl
2 kávéskanál só
2 késhegynyi őrölt bors
A Burgonyával rakott kelbimbó elkészítési módja:
A kelbimbót félbe, a burgonyát kis kockára vágva külön-külön fazékban sós-borsos vízben megfőzzük, leszűrjük. Egy wokban vagy serpenyőben a vaj felét felmelegítjük, átforraljuk benne a kelbimbót és egy tűzálló tálba öntjük, megszórjuk fűszerkeverékkel. A burgonyával és a vaj másik felével ugyanúgy járunk el, egyenletesen betakarjuk vele a kelbimbót, szintén megszórjuk fűszerkeverékkel, rásimítjuk a tejfölt és sütőben 25 perc alatt átsütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. okt. 10. 18:45
A burgonyával rakott kelbimbó elkészítési módja és hozzávalói.